Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee

Cel care mă așteaptă”, Parinoush Saniee – Cătălina Coca   
 De câteva zile mă chinui să vin cu o recenzie despre această carte. Și tot de atâtea zile caut cuvintele potrivite pentru a-mi descrie cu adevărat starea ce m-a încercat în timpul, dar și după lectură.
  Povestea fetei constrânsă de împrejurările lumii în care trăiește, te poartă de la o stare la alta. 
   Masumeh este privată de dreptul de a iubi pe cine vrea. De aceea atunci când se îndrăgostește  de un tânăr farmacist, în drum spre școală și este descoperită această taină a ei, frații, familia o consideră o desfrânată ce le-a murdărit numele familiei și hotărăsc să fie măritată cu forța cu un bărbat pe care avea să-l cunoască abia în ziua nunții, dar care avea să-i ofere o altfel de viață decât cea trăită în casa părintească- o viață trăită pe picior de egalitate și-n libertate deplină. Totuși viața ei de familie este umbrită de  idealurile și obiectivele  politice ale soțului care îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniște. 
       Totuși, prin Masumeh, ne este conturată viața unei femei puternice, capabilă să-și iubească copiii până la extenuare și ignorare de sine. Lungile absențe ale soțului n-au privat-o  însă de voința ei de a se emancipa și evolua și a cultiva în cei trei copii aceeași pasiune pentru carte.
   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

”Doc” de Nicolae Esinencu

Kinderland de Liliana Corobcă

”Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafon